Vychutnejte si plody tvrdé práce více než 563 tisíc drobných rodinných farem.
Columbie je blízko rovníku, díky tomu může pěstovat kávu ve vysokých nadmořských výškách (až 2000 m.n.m.) a přitom má dostatek slunečního svitu. Sklizeň proto může probíhat téměř celý rok a je prováděna výhradně ručně a pranou cestou. K dobré úrodě přispívá i sopečný původ půdy.
Od roku 1927 jsou zdejší pěstitelé kávy sjednocení v Columbijské federaci pěstitelů kávy, která je reprezentuje na národní i mezinárodní úrovni. Tato nezisková organizace hájí jejich práva, podporuje farmáře ve výzkumu a zlepšování kvality a napomáhá tomu, že se kolumbijská káva řadí mezi nejlepší světové kávy.
Kávu do Columbie přivezli jezuitští misionáři v roce 1808 a traduje se, že sázení kávy používali jako formu pokání.
Vybrali jsme pro Vás columbijskou kávu nejvyšší kvality, která je v Columbii označována jako "supremo", s velikostí zrna úctyhodných (screen) 19. Káva pochází z nedávno otevřeného (2011) zpracovatelského závodu Trilladora Santa Teresita a jak už napovídá velikost zrna, je to to naprostá špička z jejich produkce.